Cena: 25,20 zł / 140g
Długodojrzewająca z jelenia z dodatkiem siekanych włoskich czarnych trufli i czerwonego wino.
Czas dostawy: 7 dni
Dzika Wędzarnia - Wędliny z dziczyzny prosto z Warmińskiego lasu
Długodojrzewająca z jelenia z czarną truflą
Jesteśmy członkiem sieci dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur - sieci zrzeszającej lokalnych producentów żywności wysokiej jakości z Warmii i Mazur
https://dziedzictwokulinarne.pl/
Skład: mięso z jelenia 70%, tłuszcz wieprzowy 30%, sól peklowa, pieprz biały, majeranek, czosnek, czarna trufla, gałka muszkatołowa, czerwone wino
Waga opakowania:140g
Cena: 25,20 zł za opakowanie
Termin przydatności 90 dni
Rodzaj opakowanie worek próżniowy
100g produkty zostało wyprodukowane ze 180g mięsa
Opis produktu
Długodojrzewająca z jelenia z czarną trufla jest produkowana z najlepszej jakości mięsa z jelenia.
Wielka zaletą naszego mięsa jest to, że pochodzi ono prosto z lasu, nie jest w żaden sposób hodowane ani sztucznie dokarmiane. Natura w najczystszej postaci.
Długodojrzewająca z jelenia z czarną trufla dojrzewa w specjalnie przygotowanej dojrzewali przez okres 3-4 tygodni gdzie traci prawie połowę swojej wagi. Jest wędliną dość twardą dlatego też należy ją pokroić w cieniutkie plasterki i w ten sposób podawać. Należy do tego używać ostrego noże. Wędlinę należy przechowywać w lodówce w temperaturze 3-5 °C.
Badania mięsa
Badanie dziczyzny przed spożyciem jest bardzo ważne.
Dlatego też mięso z którego produkujemy nasze wędliny jest przebadane i pochodzi z legalnego źródła. Cała nasza działalność jest zarejestrowana i pod kontrola Powiatowego Inspektoratu Weterynarii w Olsztynie.
Dzięki czemu mają Państwo pewność, że nasze wędliny zachowują odpowiednie standardy, są zdrowe i bezpieczne.
Dzika wędzarnia to niewielki zakład pod Olsztynem. Specjalizujemy się w produkcji wędlin z dziczyzny. Wszystkie nasze wędliny produkowane są przez nas, a mięso pochodzi z okolicznych skupów dziczyzny. Stawiamy na lokalne produkty oraz na wysoką jakość.
Strona www stworzona w kreatorze WebWave.